Fredrik Jonsson // Fredrik Master

Fredrik         Master?

Bakgrunden till namnet
Innan vi kastar oss in i nya äventyr och utmaningar så måste vi först blicka tillbaka till ett fundamentalt stadium. Många undrar varför jag antagit namnet  Fredrik Master.


Här är anledningen.
Det finns mer än bara en narcissistisk sida vid valet av namnet. Visst är jag en mästare på mycket av det jag gör men historien sträcker sig längre tillbaka i tiden än för ett år sedan. Min far som har entreprenörsblodet i sina vener är en av den där gamla skolans gubbar, en 50-talist som byggt upp och skapat sig sin egen lycka. Han har genom årens gång haft sina företag och Mästare är inte bara genomgående i namnet. Den gedigna kunskapen har förvärvats genom hårt arbete, egen skolning och kärlek till hantverket, precis så som jag införskaffat mig som min kunskap om matlagning.

Min fars företagsnamn har bland annat varit MurarMästarn, MålarMästarn och ByggMästarn och nu då mitt som är Fredrik Master antaget efter deltagande i Sveriges Mästerkock,  den svenska versionen av Masterchef.
 
Många vet att jag sen tidigare tycker om svensk husmanskost och kanske finner vi anledningen till det genom ordentlig mat som arbetare behöver för att orka mura, blanda och bygga. Riktig mat som biff rydberg, raggmunk med fläsk och rotmos med fläsklägg.

Ett hett tips när du gör biff rydberg är att du steker löken i fettet och skyn från köttet.

Min fars medvetenhet om riktig mat för att orka mura sträcker sig även till dryckesvärlden och vikten av vätska i kroppen, han brukar säga som så här;

”först tar vi en slev bruk, sen lägger vi på en sten och sist sköljer vi ned med en klunk pilsner”

Företag byggs upp, säljs eller ombildas men namn blir ihågkomna och kan leva för evigt.

 En Mästare är alltid en Mästare.

Traditioner är till för att hållas och regler brytas. Självklart förvaltar vi namnet Mästaren i släkten och tar det från entreprenad in i gastronomins värld.
Fredrik Jonsson // Fredrik Master