Fredrik Jonsson // Fredrik Master

Min första kärlek

Will you still love me tomorrow?
Bekräftad, bejakad, uppskattad och sedd. Är det inte det vi alla människor vill i olika grader av vardera känslan? Är det inte när vi är som mest sårbara som vi söker trygghet i en annan famn?

Kärleken är lika personlig och subtil som smakupplevelserna för en individ.  Mat och kärlek har sedan länge varit två områden som legat mig varmt om hjärtat. Både fristående från varandra, sammanslagna och som två fundamentala parametrar i mitt liv.

Alla kommer vi nog ihåg vår första kärlek. En inristad, rå kärlek som skapat minnen för livet. Själv minns jag henne som om det var igår. Jag kunde inte slita blicken från henne, jag stod och stirrade på henne i flera timmar, helt uppslukad av hennes ögon, tagen av hennes utstrålning. Jag fantiserade om hur det skulle vara att få krama om henne, att få smaka på henne. Hon hette Vera. Vera var den vackraste kvinna jag någonsin sett. Vera var villig och vild. Hon gjorde mig vild. Jag längtade tills den dagen jag skulle fylla 18, då jag utan skuld skulle få kyssa henne och känna värmen i kroppen. En legal, förbehållslöst och ovillkorlig kärlek. “Will you still love me tomorrow?” hade hon skrivit till mig på en svart etikett.  Varje kväll svarade jag henne att jag kommer att älska henne livet ut. Rituellt ristade jag in V + F i eken som stod uppe på det stora berget, en symbolisk handling för vår eviga kärlek. Men precis som med allt annat här i livet är kärleken en situationsbaserad händelse som endast lever förevigt inom oss. Vera försvann, Vera tog slut.

Sprit och kvinnor har en tendens till att ställa till problem. Det sunda förnuftet ersätts av känslomässig förvirring och både huvudet och världen snurrar till. Underbart är kort och är det inte de där ögonblicken av het passion och kärlek som vi strävar efter hela livet, extrema känslor som sätter vår värld i gungning?  Nu sitter jag och stirrar ut i mörkret framför mig och drömmer om nya, heta ögonblick.
 

Fredrik Jonsson // Fredrik Master